Екс-прем’єр надіслала в канцелярію Печерського суду заяву з вимогою порушити проти Віктора Януковича кримінальну справу.

Юлія Тимошенко звинувачує чинного президента у тому, що той нібито незаконно укладав газові контракти з Росією у час свого прем’єрства у 2007 році. Відтак захист опозиціонерки надіється, що Феміда хоча б візьме до уваги цю заяву.

“Якщо логіка прокуратури правильна по притягненню Тимошенко до кримінальної відповідальності, то за цією логікою, всіх попередників слід також треба притягнути до кримінальної відповідальності. Бо вони вели переговори газові, укладали угоди газові, реалізовували, виконували ці угоди, в той самий спосіб ,що і Юлія Володимирівна”, - каже захисник Ю.Тимошенко у суді Микола Сірий.

Сьогодні суд врешті завершив читати "газову справу" - усі її 16 томів. Клопотання адвокатів Тимошенко про зміну для неї запобіжного заходу суддя Родіон Кірєєв уже вдванадцяте відхилив. Так само як раніше відмовив у власному ж відводі та у відновленні відеотрансляції процесу. Продовжать судити Тимошенко у понеділок.