"Нині управління охорони здоров’я та медико-санітарного забезпечення ДПтС здійснює усі рекомендації щодо лікування Юлії Тимошенко, які залишили у своїх висновках фахівці міжнародної медичної комісії. Зокрема, свої певні рекомендації щодо лікування Тимошенко залишили іноземні та вітчизняні лікарі", — йдеться в заяві начальника управління охорони здоров’я та медико-санітарного забезпечення ДПтС Євгена Полякова.

"Ми слідуємо тим рекомендаціям, які виписали нам і канадські, і німецькі лікарі. Медиками нашої установи здійснюється постійний нагляд за станом здоров’я Тимошенко. Зокрема, ми забезпечили пацієнтку ходунками, як і рекомендували німецькі фахівці", — зазначив чиновник.

Крім того, начальник управління охорони здоров’я та медико-санітарного забезпечення ДПтС підкреслив, що у колонії ще чекають на додаткові рекомендації від німецьких лікарів, які останні обіцяли направити в Україну до кінця поточного тижня.

"У свою чергу, ми готові й надалі у повному обсязі виконувати усі рекомендації щодо лікування ув’язненої Юлії Тимошенко. Не є виключенням і оперування пацієнтки, у тому числі і за межами Качанівської колонії. Хоча сьогодні питання про хірургічне втручання не стоїть і у своїх висновках медики такий крок не пропонують і не обгрунтовують, ми все одно готові за необхідності забезпечити таку можливість", — додав Поляков.

Як раніше повідомлялось, в середині лютого Юлію Тимошенко оглядала медична комісія у складі іноземних та вітчизняних лікарів.