Після зустрічі Президента Януковича із російськими лідерами Володимиром Путіним та Дмитром Медвєдєвим, у понеділок, 26 вересня, у пресі з'явилась інформація, що Росія відмовилась від ідеї втягнути Україну до Митного Союзу, а в газових переговорах з'явився прогрес. Наступну зустріч президенти України та Росії планують провести у середині жовтня.

У вівторок, 27 вересня, у першій серії нового сезону відомого мультфільму "Сімпсони" з'явився герой, в якому впізнали Президента. За задумом авторів, Янукович постав таким собі напівгангстером, напіввпливовим політиком. В кадрі з'являється, також, і дружина Януковича - Людмила.

А тим часом, Президент вніс на розгляд українського парламенту закон про декриміналізацію економічних злочинів. Згідно законопроекту, замість арешту економічних злочинців чекають виключно фінансові санкції.

28 вересня глава Львівської обласної адміністрації Михайло Цимбалюк повідомив, що Віктор Янукович доручив Кабінету Міністрів створити урядову резиденцію в Підгорецькому замку на Львівщині.

Цимбалюк висловив сподівання, що це дасть можливість профінансувати реставраційні роботи в замку.

Згодом у Адміністрації Президента спростували цю інформацію.

"Жодного доручення чи розпорядження про створення в ньому державної резиденцiї президент України не давав", — заявив керiвник Головного управлiння забезпечення доступу до публiчної iнформацiї адмiнiстрацiї президента Денис Іванеско.

У четвер та п'ятницю 29-30 вересня Віктор Янукович перебував на саміті "Східне партнерство" у Польщі, де мав ряд двосторонніх зустрічей із лідерами європейських країн та взяв участь у пленарних засіданнях саміту.

Перед самітом Президент заявив, що Україна буде наполягати на перспективі вступу до ЄС.

“Угода про асоціацію - вона є для нашої країни дуже важливою. Ми наполягали і будемо наполягати, щоб в цій угоді була відображена перспектива вступу України в ЄС”, - сказав Янукович.

Разом з тим, лідери ЄС в першу чергу хотіли поспілкуватись із Януковичем щодо справи Тимошенко. Канцлер Німеччини Ангела Меркель висловила намір обговорити перебіг судового процесу над колишнім прем'єр-міністром України.

Як повідомив президент Європейської Ради Герман Ван Ромпей, тема Юлії Тимошенко звучала на усіх пленарних засіданнях та двосторонніх зустрічах під час саміту "Східне партнерство".

Янукович від коментарів у цій справі, зазвичай, ухилявся, пояснюючи це небажанням тиснути на суд чи правоохоронні органи.

Одночасно, колишній прем'єр Юлія Тимошенко заявила, що не погодиться на жодне помилування навіть, якщо відповідну пропозицію подасть Президент Янукович.

"І нехай він такі плани навіть не будує", — додала вона, підкресливши, що, за її даними, глава держави має намір звернутися з пропозицією помилувати її після винесення обвинувачувального вироку.

Коментуючи завершальний етап укладення угоди про вільну торгівлю з ЄС, Президент попросив не квапитись і зазначив, що це питання має пройти процедуру громадського обговорення, парламентських слухань.

На переконання глави держави, до цього питання слід підходити відповідально, з урахуванням того, що в Україні існують "деякі дуже чутливі групи товарів, виробники яких мають відповідним чином підготуватися і бути конкурентоспроможними на європейському та світовому ринках".

У п'ятницю, соціологічна група "Рейтинг" опублікувала результати соціологічного дослідження, за яким Янукович отримав би 21% голосів, якби вибори відбулись наприкінці вересня. 18% голосів виборців набрала би Тимошенко.