Під час брифінгу у парламенті заступник Голови Верховної Ради України Микола Томенко наголосив, що вже "дев’яту добу не обраховані навіть електронні протоколи того, що відбувалося на виборах".

"Президент, який десь переховується, дав чітку вказівку, поки не буде 226 депутатів у Партії регіонів, доти результати виборів не повинні визнаватися і підписуватися, зокрема, в тих округах, де перемогла опозиція", - вважає Томенко.

Крім того, він назвав людей, яких потрібно покарати за фальсифікації.

"Ми переконані, що проти голів ОВК №194 Ольги Козько, №197 Максима Оніщенка, №132 Василя Микитюка, які свідомо або заважали підведенню результатів виборів, або привезли сфальшовані протоколи, повинні бути відкриті кримінальні справи і ми зробимо все, щоб вони сиділи в тюрмі", - зазначив Томенко.

Також політик нагадав, що опозиція ставить чітку вимогу про звільнення з посад голів обласних адміністрацій, "які керували і продовжують керувати фальсифікаціями".

Серед інших, Томенко назвав голову Київської міської адміністрації Олександра Попова, Голову Черкаської ОДА Сергія Тулуба, Вінницької ОДА Миколу Джигу, Миколаївської ОДА Миколу Круглова і Київської ОДА Анатолія Присяжнюка.

До речі, лідер партії "Україна - Вперед!" Наталія Королевська переконана, що фальсифікація парламентських виборів відбулася за відома і згоди лідерів опозиційних сил.