РФ веде проти нас війну

Президент України Петро Порошенко на засіданні ПАРЄ заявив, що Росія фактично веде проти України війну.

За словами Порошенка, мирний план запрацює лише за підтримки Росії, лише тоді коли РФ припинить надсилати в Україну озброєних бойовиків.

Війну ніхто не проголошував, війна вже давно ведеться

Покарання за демократію

Порошенко на засіданні ПАРЄ говорив про те, що українці не захотіли розлучитись з демократією та європейським вибором і за це, несуть покарання.

Вони зупиняться тільки коли здоровий глузд, європейські цінності візьмуть гору над агресією, – говорить Порошенко.

Повернути Крим

Петро Порошенко заявив, що через ситуацію з анексованим Кримом не доводиться поки що говорити про повноцінну нормалізацію відносин з Росією.

Без повернення Криму нормалізація наших відносин неможлива. Але ми люди миру. І тому українська влада, і я, як президент, виступили з мирним планом

Терористи хочуть перемовин

За словами Президента України Петра Порошенка, представники терористичних організацій "ДНР" і "ЛНР" проявили інтерес до переговорів.

Зараз є підтвердження того, що буквально півгодини тому був продемонстрований інтерес участі з їхнього боку

Важливе рішення

Порошенко лякає терористів важливим рішенням. Президент на засіданні Парламентської асамблеї ради Європи заявив, якщо бойовики не приймуть умов його мирного плану, то у п'ятницю він ухвалить важливе рішення.

Модель збереження миру

Порошенко переконаний, що Європа повинна створити нову модель збереження миру, враховуючи агресію Росії проти Грузії в 2008 році і України в 2014 році.

Післявоєнна модель була зруйнована, і зараз на наші з вами плечі лягає відповідальність створення нової моделі

Росія замало підтримує мир

Порошенко поскаржився, що російська сторона не поспішає реально підтримати план мирного врегулювання протистояння у східних регіонах України.

Цей мирний план запрацює тільки за підтримки Росії. На жаль, поки що ця підтримка РФ – абсолютно недостатня

Вибори до Ради у жовтні

Порошенко сподівається, що дострокові вибори до Верховної Ради України відбудуться вже у жовтні цього року.

Найдемократичний шлях (представництва політичних партій у владі) - це дострокові парламентські вибори, які я збираюся оголосити і сподіваюся, що вони пройдуть вже в жовтні цього року

Допомога Європи у розслідуванні Євромайдану

Порошенко пообіцяв співпрацю з експертами Ради Європи з розслідування насильства на масових акціях, зокрема на Євромайдані і в Одесі 2 травня.

Ми обговорили зараз дуже конкретні питання, рішення по закону про прокуратуру, які перебувають у Верховній Раді, а також конституційний процес. Крім того, поговорили про міжнародну допомогу Україні

Питання війни вирішиться цього року

Президент України заявив, що питання миру та безпеки в Україні є найважливішим і найскладнішим зараз, і воно буде вирішено до кінця року.

Я переконаний, що питання війни і миру, безпеки, будуть вирішені у цьому році, тому що істина на нашому боці, Господь Бог на нашому боці, Європа, весь світ на нашому боці