Домовленості з НАТО

Як пише The Times, під "невинними" українсько-натівськими навчаннями на Яворівському полігоні насправді стоїть підготовка на випадок застосування "брудної бомби" — ядерних і хімічних озброєнь. Для цього в Україну приїхали групи фахівців НАТО з хімічної, біологічної, радіологічної та ядерної зброї на чолі зі Столтенбергом.

Генсек НАТО уже другий день перебуває в Україні. Сьогодні у Києві він попередив Путіна: "Альянс знає, що Російська Федерація продовжує підтримувати сепаратистів і зброєю, і своїми бійцями".

Хоча НАТО не пропонує наразі Україні членства, однак угоду з Альянсом ми все ж підписали. Про що там ідеться — читайте у нашій статті: Про що Україна домовилась з НАТО? Про складне — просто.


Блокада Криму: перші досягнення

На другий день блокади Криму в мережі з’явилась інтерактивна карта, де можна в режимі реального часу дізнаватись, що відбувається на кордоні з анексованим півостровом.

Міліція планує перенести акцію за 7 кілометрів від кордону — аби уникнути провокацій. Там уже звозять блокпости і риють окопи.

Нардеп Семенченко розповів, що із 120 вантажівок на одному з проїздів залишилося всього 54. "Решта сподіваються на підмогу з Сімферополя, яку їм обіцяють численні "доброзичливці" по телефону", — зазначив Семенченко.

Начался массовый исход фур с грузами, идущими на территорию оккупированного Крыма. Назад, до дому до хати. Водители-даль...

Posted by Семен Семенченко on 22 вересня 2015 р.


А от "няш-мяш" Поклонська розлютилася на кримських татар і заборонила місцевим ЗМІ вживати слово "Меджліс", бо його нібито не існує.


Мем дня: З одного укропу каші не звариш

Через місяць в Україні обиратимуть місцеву владу. Засукавши рукава, усі кандидати з рекламних щитів обіцяють "золоті гори". У соцмережах вже дотепно і головне — правдиво висміюють гучні гасла.


Анонс на сьогодні

До Одеси сьогодні приїде американський сенатор Джон Маккейн, який активно виступає за надання Україні зброї. Очікується, що він дасть прес-брифінг спільно з головою Одеської обласної державної адміністрації Міхеїлом Саакашвілі. Однак подробиці візиту Маккейна в Україну не відомі.