Ті ж люди, про яких ми розповімо - не витрушували у своїх гаманців останні копійки. Найдорожчі весілля в історії людства.

Принц Вільям і Кейт Міддлтон

Королівське весілля Принца Вільяма та Кейт Міддлтон наприкінці квітня 2011 року наробило чимало галасу по усій планеті - коштувало воно не мало не багато - 34 млн. доларів - це в середньому, називаються і набагато більші цифри. До Лондона з’їхались люди із усього світу, щоб побачити вінчання монархів. Левова частка грошей пішла на забезпечення правопорядку. 800 тисяч доларів витратили лише на квіти. Готельні номери для гостей обішлись у 550 доларів за ніч. На 80 тисяч потягнув весільний торт.

Аміт Бшатіа і Ваніша Міттал

Добре відомий українця за купівлею Криворіжсталі індійський мільярдер Лакшмі Міттал у 2006 році влаштував своїй донці Ваніші супервінчання. Відбулось воно у французькому замку XVII століття Во ле Віконт. Бізнесмен-наречений Аміт Бшатіа разом із Мітталом витратили 78 млн. доларів. Свято тривало 5 днів - зірки болівуду зняли фільм про молодят, співала кілька хітів сама Кайлі Міноуг. За час гулянь лише 1,5 млн. доларів пішло на вино Mouton Rothschild - гості випили його аж 5 тисяч пляшок. Запрошення на цю грандіозну весілля були зроблені у вигляді срібної книги на 20 сторінок.

Шейх Мохаммед і Принцеса Саламе

Коли ти абсолютний монарх Дубаї - усе має бути найкраще, найбільше і найдорожче. У 1981 році Шейх Мохаммед витратив 44,5 мільйонів доларів на весілля зі своєю старшою дружиною принцесою Саламе. Тепер витрати б сягнули 100 мільйонів. Для того аби помістити 20 тисяч гостей довелось спеціально побудувати стадіон.

Принц Чарльз і Леді Діана

Досі одним із найдорожчих весіль вважається вінчання Принца Чарльза та Леді Діани. Відбулось воно у 1981 році і в наші часи обійшлось би у 110 млн. доларів. Основний весільний торт готували аж 14 днів і була копія для всяких форс-мажорів. Весільна сукня Діани мала шлейф майже у 8 метрів.

Сини Сурбата Рой

На а світовим рекордсменом із витрати грошей на весільні церемонії є індійський мільярдер Сурбата Рой. Своїм синам Чандіну і Сушанту він влаштував у 2004 році подвійне весілля. Здавалось, спільні гуляння - це економія, але не для Субата Роя - індус витратив 128 млн. доларів. 10 тисяч гостей смакували 110 блюдами із різних кухонь світу. Розважав Лондонський симфонічний оркестр, який за гроші навчився грати саундтреки відомих болівудських фільмів.