"Люди голосують за це кіно гаманцями. Середні українці погоджуються витратити 40 гривень, щоб подивитися саме цей фільм. Буває, глядачі виходять після перегляду зі сльозами. Через декілька днів після прем'єри у мене на сайті з'явився лист від 61-річного чоловіка з прізвищем Доценко. Він розповів про свого батька, як він під час війни був збитий над Чехословаччиною. Після цього прийшов лист від 23-річної дівчини. Вона пише, що не змогла знайти сайт фільму, але просить передати всім подяку", — розповів Андрієнко.

Фільм знімали в Україні. Індіанців грали українці та цигани. Роль індіанки Тінь Ластівки виконує донька головного режисера Михайла Іллєнка Іванна.

"Жовта преса написала, що у нас головна героїня, індіанка, говорить з українським акцентом. Справжній американці, яку запросили озвучити роль, треба буде передати, що вона у своєму Нью-Йорку говорить з українським акцентом", — додав Андрієнко.

Художником-постановником фільму є Роман Адамович. Його дебютною роботою став "Бумбараш" з Валерієм Золотухіним у головній ролі.

У вересні 2011 року фільм "ТойХтоПройшовКрізьВогонь" завоював Гран-прі третього Київського міжнародного кінофестивалю.