ЄС та США запроваджують проти Росії нові секторальні обмеження

Про конкретні імена та фірми не повідомляється. Обмеження торкнуться і енергетичної сфери. Згортаються програми між Росією та ЄБРР і Європейського інвестиційного банку. Закриваються інвестиційні проекти між ЄС та Кримом.

Заступник Голови Адміністрації Президента Валерій Чалий зазначив, що це стало реакцією на численні контакти країни.

США запровадили чергові санкції

Чергові санкції проти Росії запровадили і США. Постраждають насамперед енергетичний, оборонний та фінансовий сектори. Зокрема, обмежувальні заходи застосують до банку "ВТБ", російського Сільськогосподарського банку, "Банку Москви" і Об'єднаної суднобудівної компанії. Експерти наголошують, нові санкції нанесуть суттєвий удар по фінансовій могутності Росії, який у Кремлі відчують згодом.

Дивіться також: Студія Вашингтон: Чого коштуватиме введення санкції Росії?

ЄС і США залишають поле для маневру і відступу Росії,
— сказав виконавчий директор Міжнародного фонду Блейзера Олег Устенко.

Російська економіка втратить 100 млрд євро

Нові економічні санкції проти Росії стрімко вплинуть на підірвану економіку країни. У цьому переконані і європейські та американські експерти. За попередніми оцінками, перший етап третього рівня санкцій завдасть російській економіці 100 мільярдів євро прямих збитків.

Представник Єврокомісії Джонатан Тодд зазначив, що санкції обмежать економічний сектор Росії.

Росіяни вважають, що санкції найперше позначаться на Європі та США

Тим часом, самих росіян насторожують санкції, проте вони вважають, що країни Євросоюзу та США теж понесуть втрати від цих обмежень.

Відреагувати на солідарність світу проти агресивної політики Кремля має і сама "жертва" — Україна. У парламенті вже підготували пакет відповідних документів. Йдеться, перш за все, про фінансовий сектор.

За словами європейських аналітиків, Росія може ухвалити пакет зустрічних санкцій, маніпулюючи газовим питанням. Однак, такі кроки навряд чи допоможуть Кремлю подолати економічний колапс.

Нагадаємо, країні-агресору обмежать доступ до ринків капіталу для фінустанов. Також ЄС запровадив ембарго щодо торгівлі зброєю. Але воно не стосуватиметься комерційних угод, які були підписані раніше. Зокрема, щодо постачання Росії французьких " Містралей".