За словами Шкіряка, сьогодні терористи діють звичними методами: методами підлих засідок та ганебних обстрілів.

Відкрита війна з Росією продовжується, проти нас діють підготовлені російські спецназівці, кадрові офіцери російських спецслужб, -переконаний радник міністра МВС.

Шкіряк прокоментував сьогоднішні жорсткі бої біля Шахтарська. Це місто, на думку радника, – стратегічний об’єкт для терористів, адже він відрізає бойовиків від комунікації між собою.

Читайте також: За добу під Шахтарськом загинули 10 українських військових, — РНБО

Терористи свідомо і планомірно знищують інфраструктуру Донбасу – це пряма вказівка Путіна, - вважає Шкіряк.

За його словами, нині українська розвідка діє доволі ефективно, зокрема армії відомі об’єкти, які піддаються мінуванню. Тому коли міста звільняють, то в першу чергу розміновують ці об’єкти.

На жаль, ми повинні розуміти, що коли кільце над терористами стискається, і їм нема куди відступати (в Росії ніхто їх не чекає, а прямо на кордоні відстрілюють) і вони усвідомлюють, що це для них останній бій. Вони готові на все: на будь-які вбивства, мародерство. Це також ментальність цих людей, - розповів Зорян Шкіряк.

Він також розповів, що сьогодні мирних жителів терористи використовують не лише як живий щит, а ще й як рабську робочу силу: людей змушують рити окопи, задіюють у будівництві фортифікаційних споруд.

Радник міністра МВС розповів, що налагоджено роботу коридорів для біженців. Зараз найважче для людей, які хочуть покинути зону АТО, – оминути блок пости терористів. Адже ці люди дуже агресивні і непередбачувані.

Ми радимо людям брати в руки біле полотнище і в жодному випадку не мати при собі зброї: ані холодної, ані тим більше вогнепальної. І брати з собою найнеобхідніші речі, - розповів Шкіряк.

Не оминув радник і ситуацію з сьогоднішнім Майданом.

Справжні майданівці пішли воювати. Основна маса їхніх сотень зараз воює на Сході. Сьогодні ті “майданівці”, що ходять по мирному центру столиці у касках і балаклавах, не мають нічого спільного з тією революцією гідності, що тривала в столиці взимку, - переконаний Шкіряк.

Читайте також: Стрілянина на Майдані: є поранені, Шеремет каже про 3 загиблих

Він також додав, що людей будуть адекватно просити покинути Майдан. І наголосив, що розганяти майдан ніхто не збирається.

Читайте також: Ярема вимагає звільнити адмінбудівлі в Києві: можливий силовий варіант

На думку Шкіряка, третя хвиля мобілізації – логічна і потрібна. Адже воювати повинні більш підготовлені люди, які мають досвід і усвідомлюють, що це – війна.

Сьогодні в нас достатньо добровольців, які буквально рвуться на Схід. Зараз вони проходять вишколи. Але процес затягується ще й через бюрократію – це озброєння і командирування до тих чи інших точок конфлікту, - розповів Шкіряк.