Голова селищної ради втік в окупований Алчевськ, "актив" селища — депутати, чиновники — також повтікали, повідомляє прес-служба голови Луганської ОДА Геннадія Москаля.

"Люди під постійними обстрілами залишилися без жодної допомоги. Протягом минулого тижня уповноважені особи Генштабу вели переговори з бойовиками про надання гуманітарного коридору для вивезення з Чорнухиного мирного населення. Були досягнуті домовленості про відкриття коридору на сьогодні, 10 лютого", — йдеться у повідомленні.

О 7-й ранку ми виїхали із Сєвєродонецька до Чорнухиного, але доїхали тільки до перехрестя на Миронівський (Донецька область), що за 15 км від Дебальцева. Зараз тут стоїть останній блокпост українських силовиків, який контролюється бійцями УМВС у Донецькій області. Далі блокпосту по трасі нікого не пропускають, оскільки с. Логвінове, яке знаходиться поруч, заблоковане бронетехнікою й живою силою бойовиків,
— зазначив Москаль.

За його словами, "автотраса постійно обстрілюється "Градами" та артилерією, поруч горять квартали Світлодарська, який ми обминули по дорозі на Дебальцево".

"Таким чином, Чорнухине й Троїцьке, які опинилися в театрі бойових дій навколо Дебальцева, повністю заблоковані. Евакуювати людей звідти можливо тільки в бік так званої "ЛНР". Зараз селяни, які можуть пересуватися самостійно, пішки залишають Чорнухине і йдуть у бік окупованих територій. В січні ми ще привозили в Чорнухине пенсію й просили людей виїжджати в безпечні місця, оскільки ситуація постійно загострювалася. Однак більшість людей виїжджати категорично відмовилася. Зараз ми з транспортом для евакуації чекаємо в Артемівську. Можливо, ситуація зміниться, і людей вдасться вивезти. Про подальший розвиток подій повідомимо додатково", — додав голова Донецької ОДА.

Тим часом "Азов" зранку, 10 лютого, розпочав наступальні дії в районі Маріуполя. Станом на 8:00 було зайнято Широкіне і Павлопіль. Починається штурм Октября.

Згодом стало відомо, що над Комінтерновим майорить синьо-жовтий прапор.