Про це він повідомив під час виступу в Раді Федерації на засіданні тимчасової комісії з моніторингу ситуації в Україні й Громадського комітету з надання допомоги жителям південного сходу.

"Ситуація на південному сході, зокрема, на Донбасі, у Луганську, Донецьку - катастрофічна. У нас закінчується крупа, та уже завтра людям буде просто нічого їсти й розпочнеться масовий голод", - сказав Царьов.

Царьов звернувся до російської сторони з проханням усіляко сприяти доставці вантажів продовольства на південний схід України, аби уникнути гуманітарної катастрофи.

Окрім цього, екс-депутат звинуватив сили АТО у тому, що вони "обстрілють автобуси з дітьми".

"Одна з великих проблем - це неможливість відправити дітей із зони конфлікту, оскільки автобуси з дітьми обстрілюють з усіх видів зброї національної гвардії", - повідомив Царьов.

Разом з тим, сепаратист похвалився, що попри скрутне становище, влада "ДНР" та "ЛНР" готується до нового навчального року.

Зокрема, за його словами, напередодні було оголошено конкурс на символіку "ДНР" та "ЛНР".

"Цього року виповнюється 250 років відтоді, як було проголошено Новоросію, і ми готуємося відзначити цю подію. Тому нам потрібна своя символіка: гімн, герб та інші атрибути державної влади", - пояснив Царьов.

Нагадаємо, колишній народний депутат Олег Царьов оголошений в державний розшук. Наразі Олег Царьов співпрацює з терористичними організаціями "ЛНР" і "ДНР".