"Минуло більше двох місяців після військового перевороту, в результаті якого до влади силовим шляхом, прийшли представники радикальних неофашистських сил. Ситуація в Україні залишається дуже складною. Економіка знаходиться на межі колапсу. "Владою" цинічно практикуються переслідування інакомислячих, сотні активістів перебувають за ґратами, проти них порушені кримінальні справи", - вважає нардеп.

Читайте також: Царьов створив фонд "Усі ми - "Беркут"

Царьов пояснив, що зареєструвався кандидатом на пост президента, щоб донести голос Південно-Сходу до жителів решти України.

"Але київська влада, в порушення всіх демократичних норм, позбавила мене цієї можливості. Приїзд до Києва для виступу перед загальноукраїнської аудиторією пов'язаний для мене з ризиком для життя, а участь у теледебатах на телеканалі УТ1 за допомогою телемосту було відкинуто", - запевняє політик.

Він пояснив, що знімає свою кандидатуру, бо не бачить ефективності у цьому статусі.

Читайте також: Царьов став координатором "Південно-Східного опору"

"Я прийняв рішення зняти свою кандидатуру, тому що бачу: в подібних умовах кандидатський статус неефективний. Ми будемо шукати інші інформаційні канали та можливості для донесення своїх думок і позицій до мешканців центральної та західної України", - зауважив Царьов.

Нардеп закликає й інших кандидатів, чий електорат проживає переважно на Південно-Сході України, зняти свої кандидатури.

"Виборам, які проходять на тлі громадянської війни, треба оголосити бойкот", - впевнений він.