"Я зараз у Маріуполі. Тут почалася операція по звільненню міста від терористів", - написав він у Facebook.

Силовики вимагали у терористів скласти зброю, у відповідь на це останні відкрили вогонь по наших бійцях.

Після цього терористи забарикадувалися в банку "Грецький" і приміщенні ПТУ в центрі Маріуполя. Під час штурму маріупольського штабу терористів поранений один боєць спецпідрозділу "Азов".

За словами Ляшка, квартал, де проводиться АТО, заблоковано українськими бійцями.

"Шановні мешканці Маріуполя! У місті триває антитерористична операція. Прошу вас не виходити з дому на роботу і т.д. Це небезпечно. Іде серйозна зачистка Маріуполя від терористів. Не ризикуйте своїм життям даремно", - закликає нардеп.

Пізніше українські сили взяли барикади на вул. Грецькій у Маріуполі. Частина терористів відстрілювалася, інші тікали дворами.

За даними Ляшка, українським силовикам вдалося взяли приміщення ПТУ і вибити звідти терористів.

"Серед наших один важкопоранений, у терористів - 5 убитих, кілька поранених", - написав лідер Радикальної партії.

Крім того, на вул. Артема в Маріуполі терористи стріляли по наших бійцях з двох інкасаторських авто, викрадених у "Приватбанку".

На першому поверсі у ПТУ знайшли вибухівку.

Також українські бійці, за даними Ляшка, зачистили приміщення банку "Грецький", де також засіли терористи. Унаслідок цієї сутички постраждало 4 українських силовиків, з них один важкопоранений.

Також Ляшко повідомив про комуністів, які закликають людей біля театру, щоб виставити їх живим щитом на захист терористів.

"Заміновані приміщення банку і барикади, які прикривали підходи до основних гнізд терористів. Зараз взривотехніки підриватимуть фугаси", - додав нардеп.

Нагадаємо, глава українського МВСу Арсен Аваков інформує про початок активної фази АТО в Маріуполі.