Про це він розповів в інтерв’ю “Контрактам”.

“Багато хто розуміє, що цей “Титанік” йде на дно, і шукають більш безпечний транспорт. Так от, ми пропонуємо створити нову більшість, Ноїв ковчег, на якому можна повернути країну в демократичні рамки", - вважає політик.

На думку Луценка, що парламент знайде голоси за переформатування влади і створення нової більшості.

“Я вважаю, що ці голоси вже існують. Що дає нам надію, що така більшість буде створена? З моєї точки зору, це чотири головних фактори. Перший - це незламний Майдан, який продемонстрував, що не боїться ні “Беркута”, ні холоду, ні штилю (останнє, як співає Макаревич, - найважче). Другий фактор - це внутрішній дефолт, який став уже реальністю. Третій фактор - це міжнародні санкції, які вже практично запроваджені. Включаючи блокування рахунків високопосадовців. І четвертий фактор, напевно, найбільш значний - це шалені дії яструбів з табору влади. Фашизація силових структур через змичку з штурмовими загонами малолітніх бандитів загалом небезпечна для будь-якого громадянина. Незалежно від того - це активіст Майдану або депутат із затишного особняка”, - наголосив Луценко.

Нагадаємо, 2 січня на віче у Києві Луценко закликав депутатів із ПР та незалежних повертатися у статус народних депутатів. Громадський діяч вважає, що в парламенті має бути сформована нова більшість.