Тепер ціна квитка на маршрутах №192, 476, 485, 529 і 180 зросла до 5 гривень, на маршрутах №470 та №34 - 4 грн (був 3-3,5 грн на всіх маршрутах). Підвищив ціни тільки один перевізник, йому і належать всі ці напрямки.

Перевізники запевняють, що регулярно оновлюють рухомий склад, і скаржаться, що через високий курс долара і євро в рази подорожчало пальне та запчастини.

"Ми стримували вартість як могли. До 5 грн подорожчали лише "довгі" маршрути - на інших ціна залишилася колишньою", - запевняють перевізники, додаючи, що вони або взагалі закриють маршрути, або змушені піднімати ціну.

У київській мерії кажуть, що подорожчання поки стосується одного перевізника.

"У п'ятницю департамент транспорту КМДА погодила вартість проїзду в бік подорожчання для одного найбільшого перевізника столиці, який працює на Троєщині та в центрі міста", - підтвердив начальник комунальної служби перевезень КМДА Сергій Савтирь.

Чи піднімуться ціни на інших маршрутах поки не відомо. Але перевізники натякають, що цього варто очікувати - особливо якщо в лютому проїзд в метро подорожчає до 4 грн, а наземний транспорт - до 3 грн.

Нагадаємо, вартість проїзду в столичному метро становитиме близько 4 гривень. Але у КМДА вважають, що 15 грн - це економічно обґрунтований тариф на проїзд у метро.