Про це журналістам ТСН розповів один із ув'язнених - Юрій. Йому паралізувало ногу.

"Начальник медичної частини каже: я готовий взяти тебе в медичну частину, але це коштує гроші. Від 300 до 500 доларів - місяць утримання в медичній частині", - розповідає ув'язнений.

Скаржиться на ситуацію з хабарництвом у медчастині син ув'язненого Олег.

"Писав начальнику СІЗО, будь ласка, надайте медичне лікування, на що приходить відповідь, що стан здоров'я відповідає перебігу захворювання, перебуває під динамічним наглядом", - заявив Олег.

Сам Юрій розповідає, що медчастина переповнена здоровими людьми. Він додає, що ув'язненим там легше відбувати покарання.

"Просто сидять бички, які не потребують лікування. Їх можна в плужок заправляти, а вони сидять там. Як мінімум 25-30 осіб сидять за гроші", - розповів він.

На такі заяви ув'язненого відреагувала омбудсмен Валерія Лутковська. Вона заявила, що керівництво слідчого ізолятора не зацікавлене в тому, щоб тримати людину без адекватної медичної допомоги в умовах СІЗО.

Нагадаємо, раніше журналіст Костянтин Усов оприлюднив відео, у якому показав умови утримання ув'язнених Лук'янівського СІЗО. Фільм складається з відеозаписів, які знімали самі ув'язнені на мобільні телефони.

У квітня народний депутат Юрій Стець вже повідомляв, що журналіста почали переслідувати через фільм.