Як передає "Інтерфакс-Україна", відповідне рішення ЦВК прийняла на засіданні сьогодні увечері. За інформацією Центрвиборчкому, ще чотирьох членів ОВК відкликали суб'єкти їх подання - політичні партії.

Як повідомив у Facebook радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко, міліція відкрила кримінальне провадження щодо членів 140-ї ОВК.

УВС в Одеській області порушило кримінальну справу за статтею 157 ч. 3 - перешкоджання здійсненню виборчого права посадовими особами виборчої комісії,
- написав Геращенко.

За його словами, приміщення дільничних виборчих комісій на яких зберігаються бюлетені і протоколи з результатами голосування, взяті під посилену охорону працівниками міліції озброєними автоматичною зброєю для відбиття можливих нападів.

Кращим працівникам карного розшуку Одеської області доручено встановити місце знаходження "зниклих" керівників та членів виборчої комісії №140 і з'ясувати причину їхньої наглої пропажі,
- зазначив Геращенко.

Він додав, що ця ситуація взята під особистий контроль начальника обласного УВС Івана Катеринчука та голови МВС Арсена Авакова.

Нагадаємо, робота виборчого округу № 140 в місті Біляєвка, що на Одещині паралізована. Голова цього округу разом із заступником, секретарем та ще кількома членами комісії залишили приміщення і зникли в невідомому напрямку. Свідки кажуть, першим втік секретар. Він заявив, що на нього тиснуть і начебто пішов писати заяву до СБУ.