Із зареєстрованих сьогодні — 249 висунули політичні партії. Це: Народний Рух України (2), "Справедливість" (2), "Зелені" (2), "Собор" (3), "Українська республіканська партія" (5), "Опозиційний блок" (6), "Воля" (10), " Сила людей" (16), "Зелена планета" (17), Радикальна партія Олега Ляшка (177).

Від "Опозиційного блоку" зареєстрований Валерій Голенко (голова Луганської облради) в окрузі №113 Луганській області, від Радикальної партії — Євген Рибалко (мер Сватового Луганської області) в окрузі №113 і Валерій Андрущук (начальник Маріупольського управління МВС Донеччини) в окрузі №58 Донецької області.

Інші — 243 кандидата — балотуються в порядку самовисування.

Сергій Кацуба (група Суверенна європейська Україна", в 2012 році пройшов до парламенту по мажоритарному округу від Партії регіонів) в окрузі №92 Київської області та Михайло Блавацький (фракція" Всеукраїнське об'єднання "Свобода", в 2012 пройшов за списком однойменної партії) в окрузі №124 Львівській області.

Окрім того, ЦВК скасувала реєстрацію кандидата від партії "Народний Фронт" у зв'язку з її відмовою від балотування.

Нагадаємо, вчора ЦВК зареєструвала 181-го кандидата, висунутого партіями, та 155 кандидатів, які балотуються у порядку самовисування.