Спікер визнав, що жоден документ так важко не проходив погодження у депутатів.

"Процес підписання документу відкриває реальний шлях для реальних реформ. Цей закон не повинен бути просто політичним гаслом для політичної кампанії. Це має бути механізм, який має запрацювати вже днями для усунення від влади тих, хто встиг себе дискредитувати, порушуючи права людей, чи працюючи на режим Януковича", – сказав Турчинов.

Між тим, Міністр юстиції Павло Петренко зазначив, що уряд уже почав технічну підготовку до реалізації закону, всі дежрслужбовці, в тому числі Кабміну, пройдуть люстраційну перевірку, а сам процес люстрації буде контролюватися Мін'юстом.

"Я закликкаю активістів, які брали участь у розробці законопроекту, в короткі строки сформувати громадянську раду, яка буде безпосередньо від народу контролювати проведення повномасштабної люстрації", – сказав Петренко

Також в уряді визнають, що цим законоим не вдалося зафіксувати люстрацію для виборних посад, зокрема кандидатів в народні депутати, тому напередодні чергових парламентських виборів чиновники закликали людей провести люстрацію під час волевиявлення.