Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов.

Замах на Першого заступника Голови Верховної Ради України, члена партії "Народний фронт" Андрія Парубія є ще одним елементом небезпеки зростання терористичної загрози та спроби дестабілізувати ситуацію всередині України. Агресори, постійно порушуючи домовленості про припинення вогню, щодня намагаються і не можуть прорвати оборону наших Збройних Сил на Сході, тому вони вирішили перенести підступну терористичну війну до всіх регіонів країни,
— сказав він.

Турчинов наголосив, що СБУ, МВС та всі силові підрозділи повинні забезпечити не тільки розкриття всіх терористичних замахів, але і "вибудувати систему надійного захисту наших громадян від тероризму".

Серед першочергових завдань, які секретар РНБО бачить на цьому шляху, - необхідність заблокувати будь-яку можливість "проникнення терористичних та диверсійних груп з окупованих територій Донецької, Луганської областей та Криму".

"Кількість пропускних пунктів через оборонні рубежі буде скорочено, кожного, хто їх перетинає, буде ретельно перевірено, а будь-які обхідні шляхи будуть повністю перекриті", — наголосив він.

Нагадаємо, в середу ввечері о 23:20 біля одного з готелів Києва невідомий кинув гранату у бік групи депутатів. У групі , проти якої були спрямовані дії зловмисника, знаходився, зокрема, віце-спікер парламенту Андрій Парубій.