“Щойно закінчилась парламентська виборча кампанія, почалась президентська, і чинний президент хоче розчистити собі виборче поле, розуміючи, що скоро Європейський суд почне виносити свої вироки по фальшивих рішеннях проти Юлії Тимошенко”, - сказав Турчинов.

Політик переконаний, що це й є причиною звинувачень у бік екс-прем’єра.

“Щоб не виконувати рішення Європейського суду, влада висуває такі страшні та аморальні звинувачення, в тому числі і у вбивстві”, - вважає нардеп.

Соратник Тимошенко вважає, що справи Власенка і Немірі теж пов’язані з політичним розрахунком влади.

“Влада сьогодні намагається відкривати кримінальні справи по Сергію Власенку та по Григорію Немирі, який на Заході розповідає про те, що відбувається в Україні”, - вважає він.

Турчинов переконаний, що зараз відбувається зачистка опонентів.

“За півроку вони прийняли рішення зачистити своїх опонентів, всіх, хто їм заважає, а через рік вони скажуть: “ми готові до чесних виборів – один кандидат буде чесно обиратись в Україні”, - підсумував політик.

Нагадаємо, екс-прем'єрку Юлію Тимошенко підозрюють у причетності до вбивства Євгена Щербаня у 1996 році. Вона назвала звинувачення відвертою неправдою.

Генпрокурор України Віктор Пшонка заявив, що інформація про причетність колишньої прем'єрки Юлії Тимошенко до організації вбивства нардепа Євгена Щербаня була озвучена ще 12 років тому. Проте Тимошенко всіляко уникала відповідальності.

За словами другого Глави держави Леоніда Кучми, у його часи президентства прокуратура не мала доказів причетності Юлії Тимошенко до вбивства нардепа Євгена Щербаня.