"І сьогодні, коли він (Роман Щербань — 24) за їх указу (Партії регіонів — 24) давав прес-конференцію, він давав протилежні відомості про те, що його батько займався бізнесом, навіть перебуваючи на посаді народного депутата. Він розповідав небилиці про те, де він не міг бути свідком, так як був занадто молодий. І головне — він піддиктовку Партії регіонів починає притягувати до цих фальшивих показань ім'я Юлії Тимошенко, чітко виконуючи політичне замовлення", — сказав Олександ Турчинов.

Він нагадав, що головний фігурант справи про вбивство Євгена Щербаня — Євген Кушнір, якого вбили в донецькому СІЗО. При цьому депутат сказав, що потрбіно "знайти реальних замовників цього злочину".

Роман Щербань на прес-конференції в середу заявив, що передав Генпрокуратурі документи про можливу причетність Юлії Тимошенко і екс-прем'єра Павла Лазаренка до вбивства його батька Євгена Щербаня. Однак він не уточнив, які саме це документи, зазначивши тільки, що з моменту вбивства батька безперервно шукав підозрюваних. Він стверджує, що в даний час у справі з'явилися нові обставини, у зв'язку з чим необхідно допитати Павла Лазаренка та Юлію Тимошенко. Він також стверджує, що не переслідує політичних цілей і ніяких пропозицій від Партії регіонів не отримував.