Сидоренко також додав, що місце ТВі займе канал Нацбанку БТБ, який включений до переліку каналів універсальної програмної послуги. Він пояснив, що 11 липня Нацрада з телебачення й радіомовлення зобов'язала усіх кабельних операторів увести у свої соціальні пакети всі канали, що отримали ліцензію на цифрове ефірне мовлення — це 32 канали, зокрема, БТБ (раніше в соцпакет входило 16-19 каналів).

"Тепер якщо ми замінимо цей канал ТВі, у Нацради виникне закономірне питання — чому ми забрали з мережі обов'язковий канал, якщо він уже там був", – каже Сидоренко.

Він також відзначив, що повернути ТВі можна лише домовившись із якимось іншим каналом, так як "природно, ніхто не захоче добровільно йти з мережі".

Раніше голова Нацради Володимир Манжосов пояснював, що за реалізацію цього рішення відомство відповідальності не несе.

"Ми прийняли рішення. А якщо оператори хочуть заробити, вони можуть інвестувати в технічне переоснащення мереж — зробити її цифровою, наприклад", – відзначав він.

Нагадаємо, 20 липня ведучий телеканалу ТВі Вахтанг Кіпіані повідомив на своїй сторінці у Facebook, що кабельна мережа "Тріолан" без попереджень відключила телеканал ТВі.