Рейтинг "Свободи" згідно з одним з соціологічних опитувань - 4,3%, а це не дозволяє їй пройти в парламент.

"Це рейтинги для ЗМІ, а також для маніпулювання свідомістю виборця. До нас теж неодноразово зверталися соціологи з пропозицією платних послуг, але ми відмовляємося", - каже лідер партії.

Тягнибок каже, що рейтинг "Свободи" мінімум удвічі вищий за той, який малюють соціологи. Політик вважає, що це випливає "хоча б із коментарів тих же соціологів, які вони дають у приватних розмовах".

Олег Тягнибок переконаний, що результати соцопитувань використовуватимуть після виборів для фальсифікацій результатів.

"Спочатку дають "Свободі" 4% і говорять народові, що націоналісти не проходять. А після виборів, при підрахунку голосів, влада урізує наш результат до оголошеного раніше рівня, як би підтверджуючи початковий прогноз ", - стверджує Тягнибок.

За словами Тягнибока, ніяким соціологічними дослідженнями вірити не можна.

"Взагалі, сьогодні вірити соціології не варто. Половина інтерв'юерів просто бояться відповідати на запитання анкет. А частина відповідає, але з побоювань - неправду", - вважає Тягнибок.

До слова, лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок заявив, що його партія ніколи не співпрацюватиме ні з Партією регіонів, ні з Компартією. А співпрацю з Об'єднаною опозицією у мажоритарних округах Тягнибок закликав сприймати як пакт про ненапад.