"Я вважаю, що, можливо, потрібна якась консультація з іноземними та українськими лікарями для того, щоб все ж таки переконалась Юлія Володимирівна, що ці рекомендації дані у повній відповідності до того, що було висказано німецькими медичними професорами", — заявив виконуючий обов’язки голови ДПнС Сергій Сидоренко.

Чиновник наголосив, що лікування Юлії Тимошенко можна проводити спочатку в Качанівській колонії, а потім в інших лікувальних установах Харкова. Він також підкреслив, що визначити ці заклади має спеціальна комісія.

"Але для цього потрібно хотіти лікуватись", — додав він.

Сидоренко пояснив, що на підставі висновків німецьких, канадських та українських лікарів були розроблені рекомендації щодо лікування.

"Рекомендації були розглянуті 7 березня у нас тут у департаменті на спільній нараді членів цієї комісії, і на підставі цього були розроблені рекомендації щодо подальшого лікування", — сказав Сидоренко.

"Ми отримали відповідь, що Юлія Тимошенко не може лікуватись за цими рекомендаціями. "Я хочу лікуватись тільки в лікарні "Шаріте" у Берліні, звідки були два професори", сказала вона", — наголосив Сидоренко.

Як раніше повідомлялось, захисник Юлії Тимошенко нардеп Сергій Власенко повідомив, що "тюремники брешуть про бажання Тимошенко лікуватись в Німеччині".