На мій погляд, це – перемога на дипломатичному рівні, на рівні такої делегації, як ОБСЄ. І голосування підтвердило (була серйозна перевага голосів), що ця серйозна організація визнає як факт, що Росія порушила Гельсінські принципи, – заявила представник української делегації, нардеп від УДАРу Наталія Агафонова.

За її словами, на сесії Парламентської асамблеї ОБСЄ визнали основні факти: факт анексії Криму, факт військової агресії, окупації території України – відповідно все те, чим Росія завантажувала свої ЗМІ, а також розповідала на міжнародній арені, що вони не є стороною в конфлікті.

Агафонова наголосила, що українська делегація, за винятком одного члена, була єдиною у підтримці резолюції щодо ситуації в Україні.

Не підтримала прийняття резолюції позафракційний народний депутат Оксана Калетник, яка раніше входила до фракції Комуністичної партії.

Сьогодні, на мій погляд, ми повинні утриматися від різких випадів, шукати конструктивний діалог, шукати способи для такого діалогу, щоб не загострювати ситуацію далі, – заявила Калетник.

Вона додала, що голосувала проти резолюції.

"На мій погляд, сьогодні майданчик ОБСЄ став практично єдиною організацією, яка народжує принцип діалогу, яка дає можливість проаналізувати... У цьому випадку, якщо ми обрізаємо можливість будь-якої зі сторін до цього дискусійного майданчика, ми не зможемо взагалі врегулювати-яку ситуацію", – вважає нардеп.

Нагадаємо, за підсумками 23-ї щорічної сесії Парламентської асамблеї ОБСЄ у Баку прийняли резолюцію, яка стосується окупації Російською Федерацією АР Крим.