"Тюремники та МОЗ визнали, що перевели Юлію Тимошенко без її письмової згоди. Вони знали, що екс-прем'єр наполягала на зустрічі з адвокатами перш ніж розпочати лікування, а це могло статися не раніше ніж у понеділок, перший робочий день", – повідомляється у заяві "Батьківщини".

Також у партії нагадують, що незалежні німецькі лікарі чітко заявили у своєму висновку, що ефективне лікування Юлії Тимошенко в лікарні "Укрзалізниці" міста Харків не видається імовірним, а терапія там не буде успішною.

"Лідер опозиції, як і раніше, наполягає на двох речах: перше – це неухильне дотримання протоколу лікування, визначеного німецькими лікарями. Друге – проведення цього лікування спеціалістами, незалежними від Міністерства охорони здоров'я, яке півроку брехало, що Тимошенко здорова, і надавало цинічні дозволи на суди в камері", – йдеться у заяві.

Також в "Батьківщині" додали, що вже 3 місяці до лікування Юлії Тимошенко не допускають, наприклад, професора-нейрохірурга Миколу Поліщука.

Нагадаємо, як повідомив сьогодні адвокат Юлії Тимошенко Сергій Власенко, він переконаний, що колишнього прем’єр-міністра вивезли до харківської клінічної лікарні № 5 "Укрзалізниці" проти її волі.