Незважаючи на залякування, у Мінську люди різних поколінь таки здійснили ходу на честь Дня Волі. Люди прийшли з десятками саморобних плакатів.

Як повідомили організатори, акція була наймасовішою з часів "Площі 2010 року".

"Такого численного Дня Волі не було з 2007 року", – пише газета "Наша ніва"

Один із організаторів акції Володимир Колос відзначив, що організатори не розраховували на таку кількість людей.

"Ми раді, що тут зібралося стільки людей, це дає надію на те, що все буде добре, що Білорусь має хороше демократичне майбутнє".

Проте, за словами опозиції, не обійшлося і без провокацій з боку прихильників Лукашенка. Повідомляється, що провокатори не пропустили на мітинг авто із звукопідсиювачами, яке раніше міськвиконком погодив, а також демонстративно відзнімали учасників ходи на відео.

Впродовж ходи мітингувальники скандували "Не быць скотам!" (фраза із вірша білоруського поета Янки Купали "Хто ты гэткі?", – ред.) і закликали владу звільнити ув'язнених опозиціонерів.

Раніше повідомлялося, що 20 березня влада таки дозволила білоруським опозиціонерам провести ходу на День Волі. У столичній міліції висловили сподівання, що святкування відбудеться без ексцесів.

Нагадаємо, минулого року у Білорусі опозиції не дали відзначити День Волі. Міліціонери не пустили опозиціонерів на площу Якуба Коласа в Мінську, де несанкціоновану акцію на честь свята збиралися провести активісти "Молодого фронту".