Зокрема, підписи під екземплярами документів поставили український прем’єр Арсеній Яценюк, голова Європейської Ради Герман ван Ромпей, голова Європейської комісії Жозе Мануель Баррозу і керівники 28-ми країн Європейського союзу.

“Підписання політичної частини Угоди між Україною та ЄС символізує важливість відносин і бажання приймати асоціацію далі”, - написав Ромпей на своєму Твіттері.

У Брюсселі підписали преамбулу, статтю першу і перший, другий та сьомий розділи.

Так, у преамбулі ЄС визнає європейські прагнення України та вітає її європейський вибір, в тому числі її зобов'язання розвивати стійку демократію і ринкову економіку. Прописано і про політичну асоціацію та економічну інтеграцію, боротьбу з організованою злочинністю, лібералізацію візового режиму тощо.

У статті першій ідеться про цілі цього документа, яким створюється "асоціація між Україною та ЄС" для поступового зближення в різних сферах на основі спільних цінностей. Розділ перший присвячений загальним принципам, другий - політичному діалогу та реформам, політичній асоціації, співпраці і конвергенції у сфері зовнішньої політики і політики безпеки, сьомий - інституційні, загальні та заключні положення.