"На першу сотню самооборони, що створювалася в Черкасах, спочатку намагалися напасти "тітушки", після того, як їх відігнали - на українців безпідставно напав "Беркут", затримуючи виключно представників самооборони. Зараз встановлюється кількість затриманих та місця їхнього перебування. Є інформація, що затриманих б’ють у автобусах", - написав у Facebook обласний лідер "Свободи" Юрій Ботнар.

За словами очевидців, затримували і пересічних перехожих.

"Стояли біля магазину і розмовляли двоє хлопців. Під’їхали дві міліцейські автівки, вискочили "беркутівці", почали їх бити і запихати у пазик. І повезли в невідомому напрямку. Люди, які це бачили,були в шоці. Бо хлопці - перехожі, просто стояли, може когось чекали. Хіба це заборонено?", - розповіла помічник народного депутата України Леоніда Даценка Тетяна Воронцова.

Усі затримані нібито перебувають у Соснівському райвідділку.

"Знову брали всіх підряд. Хоча якщо правда, що проти нас діяли не місцеві, то частина знайдеться побитою десь у лісі", - зауважив громадський активіст Ярослав Нищик.

Зауважимо, від ранку у соцмережах між черкащанами поширювалася інформація, що до Черкас везуть луганських "беркутівців".

Крім того ввечері "беркутівець" напав на фотокора черкаського інтернет-видання "Про все" Маріанну Немченко. Дівчина знімала, як силовики вели вулицями міста затриманих. Один із них змусив її видалити ці фото і відео, бо в іншому випадку погрожував знищити фотоапарат.

В УМВС України в Черкаській області повідомили, що уся інформація про затримання людей у Черкасах неправдива.

"Інформація не відповідає дійсності, про те, що працівники "Беркуту" когось затримували і доставляли. Це просто нагнітання ситуації", - запевнила речниця обласного УМВС Людмила Поліщук.

У соцмережах черкащани увесь вечір пишуть, що у місті чимало "тітушок", на яких ніяк не реагує міліція. Крім того, в мережі поширюється інформація, що затримання людей у центрі міста не припиняється.

Люди збираються під Соснівським райвідділом міліції і вимагають відпустити затриманих.

Нагадаємо, раніше Чорнобаївський суд обрав для 7 активістів, які штурмували Черкаську ОДА, запобіжний захід – два місяці арешту.