Про це повідомив член президії Народної ради Чернівецької області Назар Горук.

На засіданні також ухвалили рішення щодо створення виконавчого комітету Народної ради.

У Партії регіонів переконують, що раніше ухвалені Тернопільською та Івано-Франківською обласними радами аналогічні рішення є такими, що суперечать українському законодавству і базовим принципам демократії.

Про це інформує прес-служба Партії регіонів.

"Зазначені обласні ради явно вийшли за межі повноважень, які вони мають відповідно до законодавства. Конституція України, закон України "Про політичні партії в Україні" передбачають тільки один механізм заборони діяльності політичної партії - згідно з рішенням суду", - пояснив депутат від ПР Дмитро Шпенов.

"Судом першої інстанції у справах такого роду є Верховний Суд України, а ініціювати розгляд справи може Міністерство юстиції або Генеральний прокурор", - зазначив він.

Регіонал наголосив, що ці рішення не мають жодної юридичної сили, проте є дуже небезпечним прецедентом, оскільки Тернопільська та Івано-Франківська обласні ради фактично намагаються підмінити судову гілку влади.

Нагадаємо, раніше Івано-Франківська та Тернопільська облради заборонили на території області діяльність і використання символіки Партії регіонів і Комуністичної партії України.