Про замінування головного залізничного вокзалу повідомили о 11:30 дня. Силовики одразу перекрили вхід у приміщення вокзалу.

“Вокзал був ізольований від входу пасажирів. А всі працівники вокзалу покинули приміщення вокзалу. І приїхали спеціальні служби, це пожежники, МЧС і спеціальні підрозділи шукали вибухівку”, - каже начальник головного залізничного вокзалу Богдан Яворський.

На рух поїздів повідомлення про замінування не вплинуло. А вже за годину двері вокзалу відчинили, жодної вибухівки не виявили. Ще одне, як згодом з’ясувалось, "липове" замінування сталось на одному з ринків міста.

І поки телефонного жартівника шукають, правоохоронці затримали чоловіка, який погрожував вбити Януковича. 32-річний безробітний сьогодні зранку зателефонував у один з райвідділків міліції та заявив, що застрелить з гвинтівки Президента України. Міліція затримала чоловіка у його ж домі - при обшуку у нього не знайшли зброї. Відтак, телефонного терориста доправили до одного з райвідділків Львова. Як стало відомо, чоловік раніше двічі перебував на обліку у психіатричній лікарні.

Тим часом під стінами Палацу залізничників, де проводив нараду Президент, виникли сутички між пікетувальниками та правоохоронцями.

“Ми прийшли спочатку з мирною акцією. Протестувати проти політики Януковича, уряду. Ми про це повідомили владу у законно встановленому порядку”, - каже депутат обласної ради Ірина Сех.

“Міліції більше, ніж людей, та вийди, тут всі без зброї, ніхто на тебе не кинеться. Ну для чого таке”, - дивується учасник акції Василь Чудійович.

Люди в погонах інцидент не коментують. Попри вир усіх подій, Президент відвідав будівництво нового аеропорту та Євроарени. Роботи виконані на 65% і вже у жовтні будівельники візьмуться безпосередньо до футбольного поля. Побаченим Віктор Федорович залишився задоволеним.

“Я хочу подякувати і будівельникам, які працюють зараз цілодобово, і я хочу подякувати керівникам міста і області”, - сказав Президент України Віктор Янукович.

Серед інших настанов гаранта - розрахуватись з бюджетниками та повернути розкрадені кошти. Корупціонерів, які кілька років тому, начебто, розікрали державні кошти на протипаводкові заходи, потрібно змусити ці гроші повернути, - наголосив Президент.