У нового ж директора – два дипломи Донецького національного університету за спеціальностями "облік і фінанси" та "правознавство". Він – кандидат юридичних наук.

Впродовж 2000-2004 років працював у Слов'янській об'єднаній податковій інспекції, а потім – у податковій міліції (сам родом зі Слов'янська). Останнє місце роботи – Донбаський державний педагогічний університет. Він чесно зізнався, що досвіду у сфері держзакупівель у нього немає.

Як нагадує DT.ua, з кінця 2012 року міністерством економічного розвитку і торгівлі керує Ігор Прасолов, екс-гендиректор холдингу "СКМ" Ріната Ахметова.

"Складається враження, що Рубану відводиться місце зіц-голови. Все б нічого, якби йому не потрібно було спілкуватися з представниками Світового банку, Делегації Європейської комісії в Україні і т.д. У разі підписання Угоди про зону вільної торгівлі з ЄС Києву доведеться виконувати зобов'язання і в сфері держзакупівель. І саме департамент повинен відігравати провідну роль у цьому процесі", – наголошують у виданні.