"Окремими проросійськими ЗМІ розповсюджується фейкова інформація про те, що нібито Державна прикордонна служба України учора незаконно застосувала зброю проти громадян Молдови на ділянці відділу прикордонної служби "Степанівка" Білгород-Дністровського загону", — інформує прес-служба ДПСУ.

Як ідеться у повідомленні, Держприкордонслужба одразу перевірила викладену в повідомленнях інформацію, в результаті чого було встановлено, що вона повністю не відповідає дійсності.

"Це підтверджується попередніми висновками роботи комісії з одностороннього розслідування цієї провокативної ситуації. Зокрема і тим, що зброя та боєприпаси у прикордонних нарядів, що несуть службу на місцевості, перевірені і в наявності", — наголосили у відомтсві

Окрім цього, в ході перевірочних заходів було встановлено, що зброю проти громадян Молдови в районі н.п. Нова Андріяшівка (РМ), що близько 1 км від лінії кордону, ймовірно,застосовував спецпідрозділ прикордонної варти так званої ПМР. За наявною інформацією, в результаті застосування зброї один із цивільних громадян Молдови отримав тяжкі поранення.

"Звинувачення Державної прикордонної служби України щодо нібито неправомірного застосування зброї носять явно провокативний характер та покликані приховати факт застосування зброї проти своїх співвітчизників прикордонною вартою так званої ПМР, а також спровокувати конфліктну ситуацію і дестабілізувати ситуацію в регіоні", — зазначили в ДПСУ.

Наразі охорона Державного кордону України на молдовській ділянці здійснюється посилено.

Раніше повідомлялось, що прикордонники невизнаного Придністров'я 31 березня у другій половині дня за невідомих обставин відкрили вогонь по двох громадянах Молдови поблизу кордону з Україною. Придністров’я звинувачує українську сторону в інциденті.