Молебень відслужили разом священики двох конфесій – Української православної церкви Київського патріархату та Української автокефальної православної церкви. Присутні пом’янули загиблих під час Революції гідності та антитерористичної операції на Донбасі, зокрема, земляка, одного із героїв Небесної сотні Сергія Нігояна.

Ми сьогодні сповідуємо мир, який повинен бути не в рабстві, а миром свободолюбивим. Ми сьогодні сповідуємо толерантність, повагу один до одного. Це наші українські цінності. Цей молебень до Божої Матері сьогодні лунає по всій Україні. Дуже прості слова молитви звучать, але я вірю, що Божа Матір завжди буде з нами,
— сказав голова Дніпропетровської єпархії УПЦ КП Симеон.

Після молебню учасники акції згадували події річної давнини – розгін Майдану у Києві та напади на активістів Євромайдану у Дніпропетровську, а також говорили про 23-ю річницю всенародного референдуму, який визначив державну Незалежність України.

"І 23 роки тому Дніпропетровщина, Січеславщина, була серед найпатріотичніших областей. Не дивно, що саме Дніпропетровщина стала однією з тих областей, які першими підтримали Революцію гідності 2013 року",— зазначив у коментарі Радіо Свобода координатор дніпропетровського Євромайдану Віктор Романенко.


Відео Радіо Свобода.

До учасників акції долучилася молодь: хлопці та дівчата, пройшовши ходою містом, принесли на Європейську площу розгорнуте 25-метрове полотнище українського прапора з фотографіями героїв Небесної сотні та загиблих в АТО. Ставши перед прапором на коліна, люди запалили свічки й вшанували пам’ять українських героїв хвилиною мовчання.

До слова, сьогодні учасники віче харківського Євромайдану, що відбулося на площі Свободи і зібрало понад півтисячі городян, ухвалили відкритий лист до Президента України про забезпечення оборони регіону.