Затримані, за словами Воропая, планували здійснити терористичний акт на об'єкті національної енергетичної системи України.

У ході обшуків, проведених з санкції Бабушкінського районного суду м.Дніпропетровська, за місцем проживання підозрюваних вилучено: дві шашки вагою 400 грам, дві гранати Ф-1, боєприпаси часів Другої світової війни і комп'ютерна техніка, - заявив він на прес-конференції.

Двох членів цієї групи затримали та відкрили зкримінальне провадження за ч.1 ст.14 та ч.2 ст. 258 (підготовка до терористичного акту) КК України.

Читайте також: У Дніпропетровську активістам протистояли "народні дружини" – Колесніков

Напередодні в четвер заступник голови Дніпропетровської обласної організації партії "Свобода" з юридичних питань Дмитро Барлюта заявив, що у трьох активістів партії пройшли обшуки на підставі постанови судів "за підозрою в підготовці до вчинення терористичного акту".

Згідно з повідомленням прес-служби обласної організації "Свободи", керівник міської парторганізації Кирило Дороленко заарештований і перебуває в СІЗО, а керівник "Студентської Свободи" Віталій Роменський – під домашнім арештом.

До слова, на адвоката Сергія Кульбача, який у Дніпропетровську захищає у суді євромайданівців, напали двоє невідомих.