"Ми абсолютно не ставимо за мету проводити операцію просто для того, щоб помститися або зробити щось таке, що повинно потрясти фізично цих людей. Ми проводимо виключно точкові дії, чітко сфокусовані, і такі які не спрямовані ні на позбавлення здоров'я, ні на позбавлення життя...Коли ти затиснутий не тільки юридичним рамками, а й рамками розуміння твого боргу, а головне - твоїй совісті, це дійсно надзвичайно складно зробити. Але ми обрали такий шлях і будемо робити все можливе і неможливе, щоб такими методами таки стримувати цю агресію", - сказав Крутов журналістам на військовому аеродромі в ніч на середу.

Він повідомив, що запобігання спроби захоплення військового аеродрому в Краматорську у вівторок обійшлося без жертв.

Разом з тим Крутов наголосив, що українським військовим доводиться мати справу "з дуже кваліфікованим і професійним опонентом".

"Ми маємо справу з дуже серйозним, дуже кваліфікованим і дуже професійним опонентом. Треба віддати належне: дуже хороший рівень підготовки, знання тактики, практика - ці люди бували в гарячих точках у світі і на своїй території", - розповів Крутов.

Він також повідомив з посиланням на інформацію спецслужб, що на території Донецької області кількість "зелених чоловічків" збільшується.

"Позавчора (у неділю) 150 осіб було тих, кого називають зеленими чоловічками, вчора (у понеділок) додалося 300 таких. Я не кажу, скільки було до цього. Скільки буде завтра - життя покаже... Для професіонала перейти кордон - все одно, що нам в дитинстві було в кіно сходити", - сказав Крутов.

Він підкреслив, що головна мета АТО - стабілізувати ситуацію в країні.

Нагадаємо, вчора спікер Верховної Ради, в.о. президента України Олександр Турчинов повідомив, що антитерористична операція на півночі Донецької області почалася в ніч на вівторок.