Сьогодні на євромайдані у Донецьку проводять мітинг-реквієм за загиблими на київському Майдані. Взяти участь в акції прийшли кілька сотень людей. Євромайданівців оточили працівники з ВВ і міліції, передає кореспондент Gazeta.ua.

Водночас біля Донецької облдержадміністрації досі чергує озброєний автоматами загін "Беркута".

Громадський порядок біля пам'ятника Шевченку охороняє близько сотні правоохоронців. Євромайданівців оточують також регіонали та прихильники Януковича.

Читайте також: На Кіровоградщині зруйнували 8 пам'ятників Леніну

На запитання про загони молодиків із охорони ОДА представники адміністрації відповідають, що не мають про них жодного уявлення.

Серед молодиків з кийками були люди з закритими обличчями і чимало тих "тітушок", що приходили зривати акції донецького Євромайдану, а так само представники Східного фронту, – йдеться у повідомленні.

Спроби провокаторів розпочати бійку зупиняли працівники міліції.

Задля уникнення кровопролиття євромайданівці обмежилися виконанням гімну, запаленням поминальних свічок та покладанням квітів. Через 30 хвилин після початку мітингу організатори попросили своїх прихильників розходитися.

До слова, міліціонери з охорони Харківської ОДА повідомили, що до будівлі з місцевими євромайданівцями хочуть прорватись захисники монумента Леніну.