Кілька невідомих чоловіків почали агресивно поводитися по відношенню до учасників акції, у тому числі й до фотожурналістів, які намагалися зафіксувати подію. Ці чоловіки викрикували: "Донбас – це російський край", "Бандерівцям і фашистам – смерть!".

За словами одного з фотокореспондентів, "як мінімум, чотири фотокамери ці неадекватні люди розбили або пошкодили".

Міліція, яка пізніше втрутилася, відтіснила нападників, одного з них затримала, тим самим дозволила учасникам маршу продовжити ходу, а журналістам виконувати свою роботу.

За словами начальника управління по зв'язках з громадськістю Донецької міської ради Максима Ровинського, до міськради було подано заявку на проведення маршу, присвяченого пам'яті героїв Крут від "групи громадян", жителів Донецька.

Коментуючи подію, голова Донецької обласної організації ВО "Свобода" Володимир Гупало назвав це провокацією і підкреслив, що "Свобода" нікого не уповноважувала проводити ходу в Донецьку.

"Це провокація, це в усіх відношеннях провокація. Зараз в Донецьку немає керівника міської організації ВО "Свобода", тому що Артур Шевцов, котрий раніше посідав цю посаду, був з'їздом знятий, і це загальновідомий факт", - сказав Гупало.