Про це повідомляє тимчасовий сайт Донецької облдержадміністрації з посиланням на прес-службу КП "Компанія "Вода Донбасу".

Згідно з повідомленням, колектив компанії вкрай стурбований появою нових пошкоджень на об'єктах каналу Сіверський Донець-Донбас.

"Вчора у Горлівці в районі трикотажної фабрики був підірваний міст, під яким проходять напірні трубопроводи каналу діаметром 2400 мм. Характер пошкоджень водогонів у даний час з'ясовується. Крім того, залишаються пошкодженими водоводи каналу в районі Микитівки, так як ремонтні групи можуть працювати тільки у світлий час доби, періодично ховаючись від обстрілу", — йдеться в повідомленні.

Таким чином, бойові дії не дозволяють забезпечити роботу каналу навіть в мінімальному режимі, а запасу води для півтора мільйонів жителів Донецька і Макіївки вистачить лише на кілька днів.

"Комусь дуже хочеться залишити без води людей, що і так живуть у нестерпних умовах в зоні АТО. Наші електрики, зварювальники, керівники підрозділів, які працюють під кулями, ризикуючи своїм життям, намагаються не допустити цього. Але сьогодні ситуація критична! Канал – єдина водна артерія Донбасу, може вийти з ладу надовго. Над нашим краєм нависла реальна загроза гуманітарної катастрофи!", — заявляють у "Воді Донбасу".

До слова, у зв’язку з активними боями в зоні АТО, Укрпошта тимчасово призупинила прийом та доставку поштових відправлень до деяких населених пунктів Донецької та Луганської областей.