У прес-службі Донецької ОДА заявили, тимчасове затишшя у проведенні АТО озброєні бойовики використовують для того, щоб надалі дестабілізувати ситуацію в регіоні.

Продовжують захоплення держустанов для перепідпорядкування співробітників і встановлення контролю над їх діяльністю. У Донецьку вони зайняли будівлі прокуратури, відвідали будівлю райвідділу міліції в Куйбишевському районі. Крім того, члени ДНР знаходяться в будівлях Нацбанку, казначейства, – йдеться у заяві облдержадміністрації.

Крім того, обласна влада заявляє також про розширення терористами контролю над інформаційним простором регіону. При цьому озброєні бойовики здійснюють моральний і фізичний тиск на журналістів, які працюють не в рамках їхньої цензури.

У Донецьку вони викрали і насильно утримували кореспондента інтернет-видання "Ура-Інформ. Донбас". У Макіївці відвезли з місця роботи гендиректора видавничо-поліграфічного комплексу "Преса Макіївки" та головного редактора "Вечірньої Макіївки". Після погроз і допиту співробітників відпустили, – повідомили в ОДА.

Терористи дестабілізують також ситуацію у виробничій сфері.

"У Харцизьку члени ДНР закликали шахтарів провести одноденний страйк. Заклики до страйків серед гірників звучали на мітингах у Донецьку, Кіровському", – заявили в ДонОДА.

Читайте також: Завтра Порошенко проведе переговори з представниками Східної України, — Геращенко

До слова, Партія регіонів оприлюднила заяву, в якій підтримала ініціативу президента Петра Порошенка про одностороннє припинення вогню на Донбасі.