Нагадаємо, вранці 28 листопада більше 50 озброєних вилами та лопатами пенсіонерів зібрались біля входу до Донецької облдержадміністрації. Вони вимагали скасування березневого підвищення тарифів ЖКГ на 80%, захисту прав "дітей війни". Також намагалися пройти в будівлю облдержадміністрації, але зустріли опір 15 міліціонерів, які охороняли вхід.

За цими подіями прокурор Донецька порушив кримінальну справу за частиною 2 статі 345 КК — умисне заподіяння працівникові правоохоронних органів тілесних ушкоджень у зв'язку з виконанням ним службових обов'язків.

Справу порушено за фактом, але організатор акції вважає себе підозрюваним.

За версією слідства, майже 80 громадян, озброєних вилами і лопатами, побилися з охороною облдержадміністрації.

"Ламаючи двері, учасники акції організували "живий таран". Через це вхід в будівлю був заблокований, і відвідувачі змушені були входити до облради через додатковий вхід", — зазначає видання.

Помічник дільничного інспектора міліції 42-річний Дмитро Міщенко в ході бійки отримав травму і був госпіталізований з діагнозом струс мозку.

"Мені зрозуміло прагнення людей захистити свої права, але, тим не менш, дуже прикро було чути на адресу міліції образливі вигуки і заклики до фізичного насильства, у той час як ми виконували свої службові обов'язки", — передає слова Дмитра Міщенко прес-служба Донецького ГУ ГУМВС Україні в Донецькій області.

Відповідальність правоохоронці покладають на Верзилова та в. о. голови Донецької обласної організації партії "Фронт змін" Сергія Чирина.

Санкція ч. 2 ст. 345 КК України передбачає покарання у вигляді обмеження волі або позбавлення волі на термін до 5 років.