"На всі запитання, які хвилювали пана Маркуса, ми надали повні, аргументовані відповіді, і моє враження як психолога з великим досвідом, що він залишився задоволений цими відповідями", – розповідає начальник управління Державної пенітенціарної служби України в Києві та області Олександр Сайко.

Поміж того, Сайко зазначив, що, за словами омбудсмена, він бував у подібних закладах Польщі, Німеччини, інших країн, і у нього є можливість порівняти умови утримання.

Також Сайко зазначив, що відвідуючи Лук’янівське СІЗО, Ленінг зміг побачити камери, в яких перебували екс-глава МВС Юрій Луценко та екс-прем’єр Юлія Тимошенко, медично-санітарний корпус для утримання жінок, прогулянкові дворики, територію СІЗО, ознайомився з історією слідчого ізолятора.

Він нагадав, що Апеляційний суд Києва дозволив німецькому омбудсмену відвідати Луценка в Лікарні швидкої допомоги та поспілкуватися з ним.

Нагадаємо, вчора Уповноважений з прав людини Німеччини Маркус Ленінг надіслав звернення з вербальною нотою посольства Німеччини Пенітенціарній службі України, у якому йдеться про його ініціативу відвідати у СІЗО екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка.

Сьогодні Німецький омбудсмен таки зустрівся з Луценком.