Прийняття цього закону може спричинити скандал, адже у цьому випадку Анкара готова ввести економічні санкції проти Парижа. Турки погрожують відкликати свого посла з Франції і розірвати контракти з французькими підприємствами.

Згідно з документом, той, хто заперечує геноцид вірменського народу в Османській імперії , повинен заплатити штраф 45 тисяч євро. З такою ініціативою виступила депутат від правлячої партії "Союз за народний рух" Валері Буайе. Соціалісти проект обіцяють підтримати.

Не погоджується з діями влади турецька громада. Сотні турків прийшли під будівлю парламенту на знак протесту проти прийняття закону.

“У Європи - подвійні стандарти. Це тема, яка стосується лише істориків, проте незабаром стане провалом міжнародної політики нашого уряду”, - каже представник турецької громади.

Після прийняття Національним зібранням, документ надійде на розгляд до Сенату.

Зазначимо, що факт геноциду вірмен був визнаний у Франції на законодавчому рівні у 2001 році. У 2006-му законопроект, що передбачає кримінальну відповідальність за заперечення геноциду вірмен, не пройшов у парламенті.