Стражі порядку уже отримали вказівки, як боротись з правопорушницями, для яких релігійні традиції важливіші за французькі закони.

Згідно зі статистичними даними, паранджу, нікаб та бурку у Франції носять більше двох тисяч жінок. Якщо мусульманки відмовлятимуться відкривати обличчя, їм загрожуватиме штраф розміром у 150 євро. Набагато суворіше покарання французькі законодавці передбачили для тих, хто змушуватиме жінок порушувати закон, їх оштрафують на 30 тисяч євро і на рік відправлять за ґрати.

Мусульманки, проте, бути поза законом не бояться. Жінки, що сповідують іслам, наголошують: носіння паранджі - їхнє право, адже європейські закони гарантують свободу віросповідання.

"Цей закон дискримінує мусульман, він суперечить праву на релігійну свободу і ображає жінок, які хочуть носити паранджу", - каже мусульманка Кенза Дріде.

Мусульманські громади зазначають, якщо французька влада вимагатиме від них повного виконання скандального закону, вони розпочнуть акції протесту. Нагадаємо, що кількість мусульман у Франції - найбільша у Західній Європі і становить 5 мільйонів осіб.