Заступниками Генпрокурора України призначено Миколу Герасимюка, Анатолія Даниленка, Віктора Шокіна, Олексія Баганця, Анатолія Матіоса, Олега Бачуна та Віталія Каська, повідомляє прес-служба ГПУ.

Віталій Ярема розповів про реорганізацію органів прокуратури та повідомив про те, що на сьогоднішній день скорочено 1758 посад особового складу. Зокрема, скорочені 3 посади заступників Генерального прокурора та, в залежності від статусу області, ряд посад заступників прокурорів областей.

Також, за його словами, з метою заощадження бюджетних коштів та удосконалення організаційної роботи, проведено ряд структурних змін в штатному розписі органів прокуратури України. Зокрема, скорочено 18 структурних підрозділів ГПУ, із них 8 Головних управлінь, 8 управлінь та 2 відділи.

Наше з вами завдання відновити довіру громадян до працівників прокуратури. І ми над цим працюємо щоденно. На керівні посади в прокуратурі призначаються люди виключно професійні та порядні, які не замішані в корупційних схемах і відповідають високому званню прокурора України,
— наголосив Ярема

Крім того, Генеральний прокурор заявив про неприпустимість спроб деяких політиків лобіювати кадрові призначення в органах прокуратури, "Якщо до мене приходить депутат і просить за прокурора, значить цей прокурор більше вже не буде працювати. В мене така позиція", — додав він.