Про це заявив представник Генштабу Збройних сил України, начальник головного командного центру ЗСУ Богдан Бондар, під час свого виступу у парламенті.

Бондар зазначив, що постріл був зроблений з центру Докучаєвська. За його словами, вже встановлено, що в Докучаєвську перебували кореспонденти місцевих і російських телеканалів для того, щоб знімати сюжети про те, як українські військові будуть стріляти у відповідь.

Був нанесений удар з ракетної системи залпового вогню "БМ-21"по автобусу з цивільним населенням. Терористи з району центру Докучаєвська завдали удару, в результаті чого загинуло до 10 цивільних і близько 13 були поранені. При цьому в Докучаєвську перебували кореспонденти місцевих і російських телеканалів з метою знімати, як наші війська будуть наносити удар у відповідь по центру міста,
— сказав він.

При цьому Бондар наголосив, що оскільки це була провокація, "в даний час вживаються інші заходи щодо стабілізації обстановки".

Крім того, за його словами, що в даний час обстановка стабілізувалася, але є загроза подальших обстрілів українських позицій.

Нагадаємо, сьогодні в обід бойовики влучили в рейсовий автобус, завдавши артилерійський удар з боку Докучаєвська в сторону блокпосту українських правоохоронців у районі Волновахи. Станом на зараз — 10 осіб загиблих, 13 поранених.