Про це під час прес-конференції повідомив перший заступник начальника Головного управління збройного та мобілізаційного планування Генерального штабу ЗСУ Володимир Талалай.

Повістки почнуть приходити тільки тоді, коли Верховна Рада проголосує відповідний закон про затвердження указу Президента про часткову мобілізацію,
- повідомив офіцер.

Він нагадав, що наразі українцям також вручають запрошення до військоматів для взяття на військовий облік осіб від 18 до 60 років. “Але це не повістки, це запрошення”, - підкреслив Талалай.

Читайте також: Цього року в армію мобілізують 200 тисяч українців, — Матіос

Офіцер також зазначив, що жителі Криму, Донецької та Луганської областей матимуть можливість бути мобілізованими. Для цього їм потрібно буде виїхати на підконтрольні українській владі території і подати відповідні заяви.

Усього в четвертій хвилі планують мобілізувати близько 50 тисяч осіб.

Нагадаємо, голова комітету з питань нацбезпеки та оборони Сергій Пашинський заявив про різке погіршення ситуації в зоні проведення АТО за останній тиждень. За його словами, угрупування терористичних підрозділів та Російської Федерації значно перевищили за чисельністю наші угрупування.

За словами Пашинського, Президент України Петро Порошенко цього тижня внесе у парламент на розгляд законопроект щодо мобілізації.