"Інформація російських і сепаратистських ЗМІ про масову здачу в полон українських військових і захопленні вже 120 бійців, за твердженнями прес-центру АТО, не відповідає дійсності і є провокаційним "фейком", призначеним для провокування паніки", — повідомили у вівторок в прес-службі Генштабу ЗСУ.

При цьому в Генштабі зазначили, що група військовослужбовців 101-ї окремої бригади охорони і 8-го окремого полку спеціального призначення під час виконання бойового завдання по супроводженню військових вантажів потрапила в засідку.

Колона української техніки під час здійснення доставки вантажів для військових, що ведуть бойові дії на Дебальцевському плацдармі, потрапила у засідку. Група супроводження під керівництвом лейтенанта Дмитра Кебеча прийняла бій, але після закінчення боєкомплекту та знищення їх бронетранспортера переважаючими силами противника, була захоплена у полон. За наявної інформації один з військових важкопоранений,
— заявили в Генштабі.

Нагадаємо, в Адміністрації Президента України заявили, що бойовики хочуть оточити Дебальцеве і таким чином порушити процес виконання мінських домовленостей.